Α ε ρ ά κ η ς - Κ ρ η τ ι κ ό Μ ο υ σ ι κ ό Ε ρ γ α σ τ ή ρ ι & Σ ε ί σ τ ρ ο ν


Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΘΙΖΕΙ ΕΔΩ !!

 

Η  εταιρεία “ΑΕΡΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ & ΣΕΙΣΤΡΟΝ” είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες που δραστηριοποιείται στο χώρο της κρητικής μουσικής.

Η γέννηση της εταιρείας έχει ως εξής: Το 1975, ιδρύεται η εταιρεία "Αεράκης - Κρητικό μουσικό εργαστήρι" από τον Στέλιο Α. Αεράκη ο οποίος ήταν και ο παραγωγός της έως και το 2010. Η ίδρυση της εταιρείας έγινε με τη συνεργασία του αδελφού του Μιχάλη Αεράκη και συμπίπτει με μια δυναμική άνθηση στο κρητικό τραγούδι, μια άνθηση που το «Κρητικό μουσικό εργαστήρι» όχι μόνο έφερε στο προσκήνιο, αλλά και σε μεγάλο βαθμό καλλιέργησε με μπροστάρη πάντα τον Στέλιο Αεράκη ο οποίος χάραξε μία πολύ σημαντική πορεία μέσα από τις παραγωγές του που συζητιέται έως σήμερα.

Μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1999, οι "Μουσικές εκδόσεις ΣΕΙΣΤΡΟΝ" ιδρύονται από τον Μιχάλη Α. Αεράκη ο οποίος ήταν και παραγωγός και το 2010 οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν πλέον μία εταιρεία με την ονομασία "ΑΕΡΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ & ΣΕΙΣΤΡΟΝ" της οποίας παραγωγός είναι ο Ανδρέας Μ. Αεράκης έως σήμερα.


ΕΡΓΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Μοναδικές και ανεπανάληπτες θεωρούνται από το κοινό και τους ειδικούς, οι (400) τετρακόσιες περίπου δισκογραφικές παραγωγές που έχει πραγματοποιήσει το “Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι-Αεράκης” μέχρι σήμερα. Εκεί όμως που έδωσε ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί έργο ζωής του είναι η πρωτοβουλία καταγραφής και έκδοσης της ολοκληρωμένης και αυθεντικής σειράς δέκα ξεχωριστών μουσικών έργων, με γενικό τίτλο: «ΟΙ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 1920 – 1955», έργο που θα συντελέσει ορόσημο στην μουσική μας ιστορία και πολύτιμο υλικό για τους μελετητές της μελλοντικής γενιάς.  Σημαντικές είναι επίσης οι παραγωγές:  «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ 1955 – 1995», «ΚΡΗΤΩΝ ΑΓΙΟΙ», «ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΡΔΑΛΟΣ 1920 – 1998», «ΦΟΥΣΤΑΛΙΕΡΗΣ 1911 – 1992 -Το Στελλάκι από την Κρήτη», "ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ - ΣΠΑΝΙΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ" «ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ», «ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΟΣ», «ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΕΠΟΣ».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η “Αεράκης - Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον” είναι η μοναδική περιφερειακή δισκογραφική εταιρεία που είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών (IFPI).


ΣΤΟΧΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 

Σκοπός της εταιρείας είναι να στηρίζει την παράδοση και να  προτείνει  συνεχώς νέες παραγωγές κυρίως από το χώρο της κρητικής μουσικής μας παράδοσης και  του ποιητικού λόγου καθώς και άλλων ειδών τροπικής μουσικής του κόσμου.  


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ 

Οι συνεργασίες της εταιρείας πολλές και ενδιαφέρουσες. Μερικοί από τους σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες που έχουν επιλέξει την «ΑΕΡΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ & ΣΕΙΣΤΡΟΝ» για την έκδοση των δίσκων τους είναι οι:  Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης), Βασίλης Σκουλάς, Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης), Βασίλης Σταυρακάκης, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Ross Daly, Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), Νικηφόρος Αεράκης, Ιάκωβος Πατεράκης, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Αλέξανδρος Παπαδάκης, Δημήτρης Βακάκης, Αντώνης Μαρτσάκης, Δημήτρης Σγουρός, Αφοί Φραγκιαδάκη, Πάρις Περυσινάκης, Στέλιος Πετράκης και πολλοί άλλοι.  Η «ΑΕΡΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ & ΣΕΙΣΤΡΟΝ» έχει συνεργαστεί επίσης με πολλούς δημόσιους φορείς και μη (Δήμους, Νομαρχίες, Πολιτιστικούς Συλλόγους),για να εκδώσει διάφορες αξιόλογες παραγωγές, με μεγάλη επιτυχία! 


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

Η «ΑΕΡΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ & ΣΕΙΣΤΡΟΝ» προκειμένου να προβάλλει ακόμη περισσότερο την κρητική μουσική στα πέρατα του κόσμου, δημιούργησε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.aerakis.net. Το ηλεκτρονικό δισκοπωλείο είναι γεγονός! Μέσα από την ιστοσελίδα μας, μπορεί καθένας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου να ακούσει κρητική μουσική, αλλά και να παραγγείλει ό, τι του αρέσει σε ότι έχει να κάνει με  Cd’s, DVD’s, βιβλία, παραδοσιακά όργανα, κομπολόγια, γκραβούρες και γενικότερα ό, τι έχει να κάνει με την Κρήτη ως ιδέα. 

Κάθε πελάτης μπορεί να πραγματοποιήσει την παραγγελία του μέσω της ιστοσελίδας μας, πληρώνοντας είτε με αντικαταβολή, είτε με πιστωτική κάρτα. Η παραγγελία αποστέλλεται την ίδια μέρα που πραγματοποιείται. Παρέχουμε επίσης τη δυνατότητα σε κάθε πελάτη να γίνει μέλος και να λαμβάνει έκπτωση σε κάθε παραγγελία του ή κάποιο μουσικό δώρο.  


ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Η εταιρεία μας, έχει καταχωρήσει όλα τα μουσικά έργα της σε όλες τις μεγάλες εφαρμογές μουσικής στον κόσμο όπως (iTunes, Verizon, emusic κ.α)έτσι ώστε να δίνει την δυνατότητα στο καθένα να "κατεβάσει" νόμιμα ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή ολόκληρο album. Επίσης,σε λίγες μέρες αναμένεται και ψηφιακή ιστοσελίδα που θα μπορεί ο καθένας να μπαίνει μέσα από το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο.


ΕΞΑΓΩΓΕΣ  

Η εταιρεία μας κάνει εξαγωγές σε όλο τον κόσμο: Αμερική, Αυστραλία, Καναδά και Κύπρο γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια. Η παραγγελία μπορεί να δοθεί είτε ηλεκτρονικά μέσω του δισκοπωλείου μας, είτε τηλεφωνικά. Η αποστολή της παραγγελίας γίνεται την ίδια μέρα που θα την πραγματοποιήσετε. 


ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 Όλες τις παραγωγές μας μπορεί κανείς να τις προμηθευτεί από το δισκοπωλείο μας που βρίσκεται στο Ηράκλειο και είναι κοντά σας για να σας προσφέρει φιλική εξυπηρέτηση.  


ΠΕΛΑΤΕΣ 

Συνεργαζόμαστε με καταστήματα σε όλη την Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Μοίρες, Ανώγεια) και σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Κως).  


ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ 

Σκοπός μας είναι να “φέρνουμε στ’ αυτιά” σας ότι πραγματικά αξίζει να ακούσετε. Χαρίστε μουσική σαν δώρο: Είναι από τα λίγα δώρα που αντέχουν στο χρόνο! Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος χρόνια τώρα μας κάνει να προσπαθούμε για να γινόμαστε μέρα με τη μέρα καλύτεροι. Όταν ο κόσμος έρχεται να μας ευχαριστήσει γι’ αυτά που του προτείναμε να ακούσει, αυτή είναι για μας η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Έχουμε μόνιμους πελάτες που επισκέπτονται το κατάστημά μας από όλο τον κόσμο και θέλουν με λαχτάρα να τους προτείνουμε και πάλι μουσικές που αξίζουν!


ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η παράδοση χαρακτηρίζει ένα τόπο, δείχνει την κουλτούρα και την ιστορία ενός λαού. Η Κρήτη, σαν σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων είχε την τύχη να επηρεαστεί από πολλές μουσικές παραδόσεις και στο τέλος να διαμορφώσει τη δική της μουσική ταυτότητα, που εξελίσσεται ακόμη και σήμερα. Αυτή την παράδοση στηρίζουμε κι εμείς και θέλουμε να την προβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Θεωρούμε χρέος μας να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, ποιοτικές παραγωγές, που σαν σκοπό θα έχουν να “προστατεύσουν” την ιστορία της κρητικής μουσικής, να προβάλλουμε τους πρωτομάστορές της, και έχοντας όλα αυτά ως οδηγό, να δώσουμε βήμα σε νέους καλλιτέχνες να δείξουν τη δουλειά τους, έχοντας πάντα στο μυαλό τους το σεβασμό στην κρητική μουσική παράδοση. Με αγάπη “αγκαλιάζουμε” και τις μουσικές του κόσμου, που μπορούν και μιλούν στις ψυχές όλων…


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Από το 2004, έτος δημιουργίας του ηλεκτρονικού μας δισκοπωλείου, μπορείτε να παρακολουθείτε τη δισκογραφία και τη βιβλιογραφία μας, τις νέες κυκλοφορίες, τις εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως μουσικά στέκια, τα τρέχοντα θέματα, το Top Ten της εβδομάδας καθώς και αφιερώματα καλλιτεχνών. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να  "κατεβάσετε" δείγματα τραγουδιών καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειάζεστε για κάθε προϊόν. Εάν και εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να γίνετε μέλος και να αγοράζετε πάντα σε καλύτερες τιμές. Ο ιστοχώρος μας χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL, με κρυπτογράφηση 128bit , για ασφαλείς on-line εμπορικές συναλλαγές. Από το εσωτερικό μπορείτε να αγοράσετε είτε με την πιστωτική σας κάρτα είτε με αντικαταβολή. Στο εξωτερικό έχουμε την δυνατότητα παραγγελίας μόνο με πιστωτικές κάρτες.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο τους φίλους και συνεργάτες που μας στήριξαν και που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια...

Κυρίαρχο μήνυμα προς όλους τους πελάτες και φιλοσοφία μας:
“Σημασία δεν έχει να ακούς ότι μουσική σου λένε οι άλλοι… Σημασία έχει να μπορείς να καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που σε αγγίζει και κάνει την ψυχή σου να ταξιδεύει, μέσα από το στίχο και τη μουσική… Εδώ στην Κρήτη, αν ψάξεις, θα βρεις κάτι που θα αγγίξει κι εσένα…. Αρκεί μόνο να έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά και να θες να ακούσεις…”

 


 

ΑΕΡΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ & ΣΕΙΣΤΡΟΝ"

ΠΛ. ΚΟΡΑΗ 14, Τ.Κ. 71202

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΛΛΑΔΑ

ΤΗΛ./ FAX: (+30) 2810 225758

Mail: info@aerakis.net

Web: www.aerakis.net


Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1975


Νίκος Ξυλούρης - Μιχάλης Αεράκης

Κατάστημα Καλοκαιρινού (Εγκαίνια -  1975)

Κατάστημα Πλατείας Λιονταριών στο κέντρο του Ηρακλείου (1977)
 

Κατάστημα Δικαιοσύνης (1977)

 

Κατάστημα Δαιδάλου 35 (1981)

 

Ανακαίνιση & ανάπτυξη καταστήματος Δαιδάλου (1995)

 

 

Δισκοπωλείο Δαιδάλου μαζί με Κρητικά Παραδοσιακά προϊοντα (2000)

Δισκοπωλείο Αεράκης - Πλατεία Κοραή (2011)

Η σημερινή όψη του καταστήματος